Suosikkivideopelit kolikkopeleiksi: mitä seuraavaksi?

Videopelit ovat vuosien varrella olleet hedelmällinen alusta erilaisille kolikkopeleille. Tunnettu brändi, vauhdikkaat teemat ja valmis tarina ovat jo monille pelaajille tuttuja, joten samoista aiheista ammentavien kolikkopelien kimppuun on helppo käydä. Vaikka videopelejä tuleekin jatkuvasti lisää markkinoille, tuleeko jossain vaiheessa niihin perustuville kolikkopeleille stoppi? Mistä muista aiheista kolikkopelit voivat ammentaa inspiraatiota?

Universaalit teemat viehättävät

Kolikkopelit perustuvat usein varsin yksinkertaisille ideoille. Pelejä esimerkiksi erilaisten timanttien metsästyksestä tai yksinkertaisten kuvioiden yhdistelystä on pilvin pimein, ja osa niistä onkin varsin suosittuja. Yleensä yksinkertainen on kaunista: mitä simppelimpi pelin idea on, sen helpompi on sen pelaaminenkin. Jos pelin perusajatustakin joutuu miettimään pitkään, pelaajat eivät yleensä jaksa innostua peleistä kovinkaan pitkään.

Tv:stä ja valkokankaalta tuttuja hahmoja

Tv-sarjojen hahmot, elokuvat ja muut popkulttuurista tutut ilmiöt päätyvät usein myös slotteihin. On melko tavallista, että isoimmista Hollywood-elokuvista tuotetaan myös hedelmäpeli, joka voi noudattaa tai olla noudattamatta elokuvan juonta. Joskus pelit on tuotettu helpoimman kautta, jolloin alkuperäisestä tuotteesta on lähinnä lainattu hahmot tai esimerkiksi värimaailma. Toisinaan kuitenkin törmää peleihin, joiden valmistukseen on käytetty astetta enemmän aikaa. Lopputulos voi olla hyvinkin innovatiivinen ja nousta suosituksi myös niiden keskuudessa, joille elokuva ei ole tuttu.

Pelejä valmistetaan myös esimerkiksi julkkiksiin tai rockbändeihin pohjautuen. Omat pelinsä ovat saaneet muun muassa Alice Cooper, Jimi Hendrix ja Guns n’ Roses -yhtye. Aina pelien pohjana ei tarvitse olla edes mikään yksittäinen henkilö. Esimerkiksi legendaarinen Playboy-brändi on saanut nimeensä ja kauniisiin naisiin perustuvan slotin markkinoille. Yhteistä näille peleille on aiemmasta kontekstista tuttu nimi ja logot, jotka herättävät suurimmassa osassa ihmisiä jonkinlaisia tunteita. Tällainen peli klikataan varmasti auki varmemmin kuin sellainen, jonka nimi tai aihe ei ole entuudestaan tuttu.

Tutut nimet houkuttavat

Muista yhteyksistä kuin slottipeleistä alun perin tunnetuksi tulleet brändit ovat oiva keino erottautua kolikkopelien massasta. Kun pelin aihe on tuttu jo esimerkiksi toisentyyppisistä peleistä tai muista pop-kulttuurin osa-alueista, siihen on helppo tarttua. Pelaajat haluavat parasta mahdollista viihdettä. Nettikasinot voivatkin houkutella erilaisia asiakkaita, kun peleissä on jo joitakin tuttuja nimiä tarjolla. Pelkästään videopelin tai elokuvan nimen lainaaminen ei riitä, vaan kolikkopelin tulisi olla tietenkin viihdyttävä ja laadukkaasti toteutettu. Nähtäväksi jää, kuinka paljon esimerkiksi VR-tekniikkaa tullaan hyödyntämään videopeleihin perustuvissa kolikkopeleissä.

Kolikkopelit perustuvat usein videopeleihin